ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Διαμεσολαβητής, Διαιτητής
Χατζηκωνσταντή 18, Αθήνα, 11524
2106930960
2106930999
ggeorgiades@georgiades.com

Τομείς εξειδίκευσης: Ενοχικό δίκαιο, Εμπορικό δίκαιο, Τραπεζικό Δίκαιο, Οικογενειακό δίκαιο, Κληρονομικό δίκαιο, Δημόσια και ιδιωτικά έργα

Εμπειρία στη διαιτησία: Έχει διατελέσει διαιτητής, δικηγόρος σε διαιτησίες καθώς και εμπειρογνώμονας επί του ελληνικού δικαίου σε διεθνείς διαιτησίες.

Γλώσσες εργασίας: Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά

Σπουδές: Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Τραπεζικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου (Γερμανία) και στο Harvard University (ΗΠΑ). Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (θέμα διδακτορικής διατριβής: «Η σύναψη συμβάσεως μέσω του Διαδικτύου»).

Εξελέγη Λέκτορας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο «Αστικό Δίκαιο» (2008) και εξελίχθηκε σε Επίκουρο Καθηγητή (2013), Αναπληρωτή Καθηγητή (2018) και Καθηγητή Πρώτης Βαθμίδας (2022). Δικηγορεί στην Αθήνα (από το 2000) και είναι ιδρυτικό μέλος της δικηγορικής εταιρείας «Απόστολος Σ. Γεωργιάδης και Συνεργάτες» (2000).

Έχει συγγράψει τις μονογραφίες «Η εκχώρηση μελλοντικής απαίτησης» (2006), «Η προστασία της νόμιμης μοίρας» (2013), «Η ευθύνη του εγγυητή και ο παρεπόμενος χαρακτήρας της» (2017) και «Η παροδική αδυναμία παροχής» (2022). Έχει συμβάλλει στην κατ’ άρθρο ερμηνεία του Αστικού Κώδικα των «Γεωργιάδη-Σταθόπουλου» και «Γεωργιάδη ΣΕΑΚ». Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Αστικολόγων και δόκιμο μέλος της Εταιρείας Δικαστικών Μελετών. Έχει συμμετάσχει στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για την αναμόρφωση του δικαίου της επιμέλειας ανηλίκων και του νέου δικαίου της πώλησης.

Διδάσκει στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών τα μαθήματα «Οικογενειακό Δίκαιο», «Εμπράγματο Δίκαιο», «Κληρονομικό Δίκαιο», «Εφαρμογές Αστικού Δικαίου», «Δίκαιο των Τραπεζικών Συναλλαγών», «Νέες μορφές Συμβάσεων της Σύγχρονης Οικονομίας», «Δίκαιο των Ακινήτων», «Στοιχεία Βορειοαμερικανικού Δικαίου» και «Ειδικά Θέματα Κληρονομικού Δικαίου».